dilluns, 4 de novembre del 2013

Com construir el quadern de les capes internes de la Terra



L‘objectiu d‘aquesta manualitat és conèixer totes les capes que constitueixen l‘interior de la Terra i per això hem de sabre el seu nom i ordre a més de les mesures per dibuixar-les:

- Nucli intern: radi 1‘5 cm i color gris ( full blanc)
- Nucli extern: radi 3 cm i color vermell (paper ceba 1)
- Mantell inferior: radi 6 cm i color taronja (paper ceba 2)
- Mantell superior: radi 9 cm i color marró (paper ceba 3)
- Escorça continental : radi 10 cm i colors verd i marró, continents (paper ceba 4)
- Escorça oceànica: radi 10 cm i color blau, oceà (paper ceba 5)

I ara per començar a  elaborar el nostre quadern de les capes internes de la Terra necessitam:

-Material: 5 fulles de paper de ceba, un compàs, colors, un regle, rotuladors i un full en blanc.
-Procediment:
Agafarem el full en blanc i amb el regle trobarem el centre del full, llavors calvarem el compàs i farem un cercle perfecte de 1‘5 cm de radi i el pintarem de gris. Seguidament agafarem un full de ceba i el posarem sobre el full anterior i tornarem a clavar al centre el compàs i dibuixarem un altre cercle concèntric amb l‘anterior de 3 cm de radi i el pintarem de vermell. Farem el mateix amb el següent full de ceba i dibuixarem un cercle de 6 cm radi i el pintarem de taronja. El següent full ibuixarem un cercle marró de 9 cm de radi. El següent de 10 cm de radi de color blau ja que representarà l‘escorça oceànica  i el darrer full de ceba també dibuixarem un cercle 10 cm de radi on pintarem  els continents, escorça continental. Com podeu veure cada full representa una capa de l‘interior terrestre.
Un cop tenim totes les capes dibuixades, pintades i ordenades en cada full els graparem i hi posarem es nom de cada capa amb les característiques i haurem acabat!!! 

 Som-hi comencem!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada